19. helmikuuta 2012

SAMPPANJA HERNEKEITTO - CRÈME NINON


Oli laskiainen. Mini istui tietokoneella, katsoi lakonisesti ulos ja totesi että ulkona on liian kylmä. Oltaisiinhan me se sinne hankeen normaalisti pakotettu, mutta lunta tuli vaihteeksi sen verran että ei huvittanut kyllä itseänikään pistää nenää ulos. Kolmatta viikkoa jatkuva flunssakaan ei ole lähtenyt töitä tekemällä. Ihme juttu. Vietin puolet päivästä käymällä läpi vanhan tietokoneen tiedostoja. Muutin toimiston, vaihdoin tietokonetta ja kaikki arkitoimistorutiinit ovat ihan levällänsä.

Samalla kaivoin koneelta vanhoja aarteita. Vierailimme viime syksynä vieraanvaraisessa Bässholmenissa Loviisan saaristossa. Rouva tarjoili meille ranskalaista samppanja hernekeittoa. Menee muuten aika kivasti fiinimpään laskiaisenviettoonkin. Kokeilimme valmistaa sitä myös uutena vuotena kotioloissa. Samppakaljahernarin ja tuhat muuta ihanaa ruokaohjetta löydätte Bässholmen-blogista.





Crème Ninon - samppanja hernekeitto (4 hlö)

600 g pakasteherneitä
50 g voita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
6 dl kanalientä
2 rkl kuivaa valkoista sherryä tai vermuttia
ripaus valkopippuria
1 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
2 dl kuohuviiniä

Sulata pakasteherneet. Kuullota pannulla voissa sipulisilppu ja murskattu valkosipulinkynsi. Valmista 6 dl kanalientä kanafondista tai kanaliemikuutiosta. Kiehauta herneet, sipulit ja kanafondi. Soseuta hyvin sauvasekoittimella. Siivilöi seos. Lisää sherry tai vermutti. Mausta. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Palauta herneseos kiehuvaksi. Lisää varovaisesti kermavaahto ja kuohuviini.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...